Buurt ziet niets in komst padelbanen in Voerendaal

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/10/2023 om 09:45
Laatst bewerkt op 17/10/2023 om 10:23

De komst van vier padelbanen in Voerendaal zorgt voor veel onrust in de omgeving van de Cortenbach. Maandagavond vond er een beladen hoorzitting plaats op het gemeentehuis.

Tennisvereniging Voerendaal heeft plannen om het aanbod op de huidige locatie uit te breiden met vier padelbanen. Deze populaire vorm van tennis zou echter voor veel meer geluidsoverlast zorgen en hier zitten de buurtbewoners niet op te wachten. Padel lijkt op een mix van tennis en squash en wordt in een omsloten kooi gespeeld. 

Met deze nieuwe racketsport probeert de tennisvereniging haar ledenbestand te verjongen. Volgens Dagblad de Limburger zegt de vereniging geschrokken te zijn van de grote tegenstand tegen de komst van de banen. Volgens hen is een goede relatie met de buurt van groot belang. De vereniging staat open om daar waar mogelijk acties te ondernemen tegen overlast.  

Omdat de banen zeven dagen per week van 9.00 tot 23.00 uur gebruikt mogen worden vrezen de buurtbewoners ook voor overlast op de nabij gelegen school, waardoor de prestaties van de leerlingen achteruit gaan. De gemeente moet binnen zes weken een reactie geven op de bezwaren van de omwonenden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties