Brunssumse raad stemt in met duurdere nieuwbouw De Leeuw

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 22/03/2023 om 10:45
Laatst bewerkt op 22/03/2023 om 10:50

De gemeenteraad van Brunssum heeft dinsdag unaniem ingestemd met de extra kosten voor het nieuwe onderkomen van RKVV De Leeuw. Wel hadden sommige partijen vraagtekens bij het hoge energielabel.

De kantine en kleedlokalen van het sportcomplex aan de Olieslager in Brunssum zijn dringend aan vervanging toe en de kosten worden nu beraamd op zo'n 2,5 miljoen euro. Dat is een half miljoen meer dan eerder begroot was. Dit komt onder andere door hogere bouwkosten en sloopkosten. Ook de kosten voor het tijdelijk onderkomen van de vereniging zijn gestegen.

Diverse partijen hadden wel nog hun bedenkingen bij het hoge energielabel dat nagestreefd wordt bij de nieuwbouw. Uit de plannen blijkt dat het nagenoeg energieneutrale gebouw het energielabel A+++ moet krijgen. Volgens Boy Nelissen van BBB/Lijst Palmen zou het ook A+ mogen zijn zoals bij andere sportcomplexen in Brunssum het geval is. Dat zou nu geld sparen en indien nodig kan het complex later alsnog verder verduurzaamd worden. Dit werd door verantwoordelijk wethouder Jaimy van Dijk tegen gesproken. "Achteraf verduurzamen is meestal veel duurder en complexer."

Diverse politieke partijen waren wel van mening dat de gemeente een gelijke lijn moet trekken met de andere gemeentelijke sportaccommodaties zodat verenigingen gelijk behandeld worden. Ook vindt men dat de sportcomplexen breder gebruikt moeten worden op tijden dat de eigen vereniging er niet actief is.

Met het instemmen voor het extra half miljoen kan de volgende stap genomen worden in de vervanging van de oude en te kleine accommodatie van RKVV De Leeuw. Wanneer de bouw van het nieuwe clubgebouw van start gaat is nog niet bekend.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties