Brunssum stelt 1,4 miljoen extra beschikbaar voor Treebeekplein

Gepubliceerd op 20/07/2021 om 23:09
Laatst bewerkt op 20/07/2021 om 23:36

De gemeente Brunssum stelt zo'n 1,4 miljoen euro extra beschikbaar om de tekorten in de begroting van het project-Treebeekplein te dekken. De raad stemde dinsdagavond unaniem in met het voorstel van het college om extra geld vrij te maken. 

De kostenverhoging heeft onder andere te maken met onvoorziene uitgaves. Zo zijn door de jaren heen materialen duurder geworden en zijn de prijzen van aannemers door corona opgelopen. 

Lees ook: Kosten project-Treebeekplein Brunssum fors hoger: 9 ton

Het Treebeekplein wordt flink onder handen genomen. Op de plaats waar eerder de portiek/etageflats werden gesloopt, worden eengezinswoningen gerealiseerd. Ook is er behoefte aan een medische zorg, een activiteitencentrum en een ontmoetingsplek in de vorm van een grand café.

De raad stemde ook voor een voorstel van de SP om fietsers mee te nemen in de voorrangssituatie van de rotonde Koolweg-Emmaweg en stelde een budget van 125.000 euro beschikbaar om de verkeersveiligheid op de Koolweg te verbeteren. 

Vooraf aan de stemming ontstond er discussie over hoe het college de raad geïnformeerd had. Volgens de oppositie heeft het college nagelaten de raad voldoende en op tijd te informeren. 

Lees ook: Geen steun voor motie van afkeuring van oppositie Brunssum
 

Advertenties