Geen steun voor motie van afkeuring van oppositie Brunssum

foto © ZO-NWS
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 20/07/2021 om 23:18
Laatst bewerkt op 20/07/2021 om 23:38

Een motie van afkeuring van de oppositiepartijen PvdA, CDA, VVD en SP tegen de vijf wethouders van de gemeente Brunssum kon niet rekenen op de steun van de coalitie partijen. Alleen de indieners stemden dinsdagavond voor de motie. 

De indieners zijn niet blij met de manier waarop de raad door het college op de hoogte is gehouden over de extra kosten van het project Treebeek. De raad zou te laat en niet volledig geïnformeerd zijn.  

Volgens de motie was in maart al duidelijk dat er een tekort bestond bij de aanbesteding van het project van 157.000 euro. In juni bleek dat er nog minimaal 945.000 euro nodig zou zijn en mogelijk zelfs 1,4 miljoen.

De gemeenteraad stemde dinsdagavond over het beschikbaar stellen van extra geld voor het project-Treebeekplein. De kosten voor het project zijn veel hoger uitgevallen dan verwacht. 

Lees ook: Brunssum stelt 1,4 miljoen extra beschikbaar voor Treebeekplein

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties