Kosten project-Treebeekplein Brunssum fors hoger: 9 ton

Gepubliceerd op 30/06/2021 om 12:40
Laatst bewerkt op 30/06/2021 om 12:43

De kosten voor het zogeheten bouwproject-Treebeekplein zijn voor de gemeente Brunssum veel hoger uitgevallen dan verwacht: 9 ton. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Jo Mertens dinsdagavond aan het presidium van de gemeenteraad bekend gemaakt, bevestigen bronnen binnen het stadhuis tegenover ZO-NWS. 

De forse kostenverhoging heeft onder andere te maken met onvoorziene uitgaves. Mertens hoopt dat deze verhoging nog teruggebracht kan worden met 2,5 ton, maar dan blijft nog een flinke kostenpost staan van 650.000 euro. De totale kosten voor het hele project-Treebeekplein waren geraamd op 1,8 miljoen euro. 

Het Treebeeklein wordt flink onder handen genomen. Op de plaats waar eerder de portiek/etageflats werden gesloopt, worden eengezinswoningen gerealiseerd. In de maatschappelijke voorziening komen enkele wensen van de bewoners van Treebeek naar voren. Zo is er behoefte aan een medische zorg, een activiteitencentrum en een ontmoetingsplek in de vorm van een grand café.

Ook wordt er een zogenoemd groene middendeel van het Treebeekplein aangelegd. Ondanks dat er veel nieuw gebouwd wordt in de Brunssumse wijk wordt het mijnverleden niet vergeten. Bijzonder is dat in Treebeek gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde circulair bouwen. Dit houdt in dat materialen van de gesloopte gebouwen wordt hergebruikt.
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties