Bouw Open Club Klimmen van start gegaan

foto: gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 1/03/2023 om 09:46
Laatst bewerkt op 1/03/2023 om 10:59

In Klimmen is deze week de bouw van de Open Club Klimmen van start gegaan. Met een graafmachine plaatste wethouder Ruud Braun maandag symbolisch de eerste schop in de grond. 

Na een jarenlange voorbereiding gaat één van de grootste projecten van de gemeente Voerendaal dan nu definitief van start. Daarbij waren ook gedeputeerde Lia Roefs, de directeuren van IBA Parkstad en stadsregio Parkstad Limburg en een bestuurslid van onderwijsinstelling Innovo aanwezig. 

Nadat in december het contract met de aannemer werd ondertekend is deze nu begonnen met het klaar maken van het terrein tussen de Schoolstraat en Kerkveldweg in Klimmen. De Open Club gaat het versleten schoolgebouw vervangen en gaat ook voorzien in de toenemende behoefte aan kinderopvang. Daarnaast kunnen ook diverse sportverenigingen gebruik maken van het multifunctionele gebouw.

Met de visie ‘te gast in de natuur’ krijgt het gebouw, door cortenstalen gevels, een natuurlijke uitstraling en komt het trapsgewijs in de helling te liggen. Bovendien wordt het pand niet aangesloten op gas en wordt op twee plekken een boomgaard aangelegd. Aan de voet van het terrein is een waterbassin voorzien. 

De coronacrisis en de oorlog in de Oekraïne zorgden voor een extra uitdaging voor het mega project. De bouwkosten zijn door de gebeurtenissen flink gestegen waardoor de gemeente, de provincie, IBA Parkstad en Innovo genoodzaakt werden om opnieuw meer budget vrij te maken. Volgens de laatste begroting worden de totale kosten nu beraamd op zo'n 15 miljoen euro.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties