Bouw nieuw hoofdkwartier NAVO Brunssum officieel van start

foto © ZO-NWS | JFC Brunssum
Gepubliceerd op 2/12/2022 om 13:09
Laatst bewerkt op 2/12/2022 om 15:20

Op het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum is vrijdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw logistiek hoofdkwartier.

De Tsjechische brigadegeneraal David Schnábel stak als commandant ‘Joint Logistics Support Group Brunssum’ (JLSGBS HQ) symbolisch de eerste spade in de grond. Hij deed dit in aanwezigheid van de chef-staf van het hoofdkwartier ‘Joint Forces Command Brunssum’ (HQ JFCBS), de Poolse drie sterren luitenant-generaal Krzysztof Król.

Verder waren de commandant van de Base Support Group, de Nederlandse kolonel Arwi Klip en de bouwkundige experts die zullen toezien op de bouw, aanwezig bij de ceremonie. Met de bouw van het nieuwe gebouw is om en nabij de tien miljoen euro gemoeid. De oplevering van het nieuwe stafgebouw inclusief meubilering, informatie- & computertechnologie, is gepland voor medio 2023.

Diverse Nederlandse bedrijven gaan de komende maanden aan de slag met de bouw op het militaire hoofdkwartier in Brunssum. Vanuit het nieuwe gebouw vindt in de toekomst de logistieke ondersteuning aan de militaire eenheden die zich in een operatiegebied bevinden, plaats.

Denk hierbij aan de aanvoer en het bevoorraden van voeding, kleding, uitrusting, brandstof en munitie. Tevens voorziet het HQ in de geneeskundige verzorging.

foto © ZO-NWS | JFC Brunssum

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties