Boek over kastelen en burchten in Beekdaelen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/02/2024 om 15:03
Laatst bewerkt op 19/02/2024 om 16:34

In het nieuwe boek van Frans Douven uit Oirsbeek worden de kastelen en burchten van Beekdaelen uitgebreid in beeld gebracht. Doel is om meer aandacht voor de streekhistorie te krijgen.

De Oirsbekenaar legde samen met Guus Roumans de monumentale gebouwen in Beekdaelen vast op foto's. Ook de verhalen en de geschiedenis achter de markante gebouwen komen in het 176 pagina's tellende boek aan bod. Samen met Frank Keysers van de Vereniging Sittards Verleden kreeg het boek vorm.

Uit interviews met de eigenaren en bewoners blijkt dat vaak niet makkelijk is om een dergelijk groot gebouw goed te kunnen onderhouden. Om het beheer te bekostigen is bedrijvigheid nodig. Daar waar de één kiest voor horeca, kiest de andere voor zorggerelateerde activiteiten of een combinatie van horeca en een hotel of bed and breakfast. 

Meer informatie over het boek en de foto’s is te vinden op www.pr-fotoshoot.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties