Bezwaar tegen sluiting woning Schinveld afgewezen

Gepubliceerd op 30/06/2022 om 11:54
Laatst bewerkt op 30/06/2022 om 14:09

Burgemeester Eric Geurts heeft terecht een woning in Schinveld gesloten nadat daar in mei 2021 een hennepplantage was gevonden. De Raad van State wees het beroep van de bewoonster af.

Zij vond de straf te zwaar en volgens haar had een waarschuwing ook volstaan. Omdat de kans groot is dat de vrouw de woning kwijtraakt zijn de minderjarige kinderen ondergebracht bij de vader. Bovendien is zij van mening dat een sluiting van een pand via het Damoclesbeleid pas aan de orde is bij meer dan 200 hennepplanten. 

Tijdens de inval in mei 2021 werd in de woning een hennepplantage met 116 planten aangetroffen. De Raad van State laat weten dat er ook sprake was van handel en daarom heeft burgemeester Eric Geurts terecht besloten om het pand voor een bepaalde tijd te sluiten.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties