Bewoners vragen wederom aandacht voor overlast

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 21/04/2021 om 15:26
Laatst bewerkt op 21/04/2021 om 16:23

Al jaren kampen de bewoners van de Aan de Hendrik van Veldekestraat in Voerendaal met de overlast van stank, trillingen, stof en geluid. De klankbordgroep van de bewoners wil nogmaals in gesprek gaan met de gemeente.

Al sinds 2017 kampen zij met de overlast die hun woongenot flink aantast. Buiten zitten in de zomer of de ramen openzetten tijdens de warme zomerdagen is er vaak niet bij. Na een motie werd in 2017 al onderzoek gedaan naar de overlast. De overlast blijkt diverse oorzaken te hebben. Zo zorgen enkele drukke wegen, twee bedrijven en vooral de A79 voor de nodige geluidsoverlast. Vooral het bedrijf dat biomassa verwerkt zou voor de nodige stankoverlast zorgen.

Een oplossing voor het totale probleem is er niet. De geluidsoverlast wordt aangepakt met het vervangen van het huidige asfalt door geluidswerend asfalt; het verhogen van een geluidswal blijkt financieel geen haalbare kaart te zijn. De bewoners zijn het hier niet mee eens en zijn bereid om naar de rechter te stappen als zij niet gehoord worden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties