Beveiligers moeten veiligheid winkelcentrum verbeteren

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/06/2023 om 14:05
Laatst bewerkt op 2/06/2023 om 16:08

Een particulier beveiligingsbedrijf moet voor een beter veiligheidsgevoel gaan zorgen in het winkelcentrum van Hoensbroek. Volgens een enquête onder bewoners en ondernemers blijkt dat het overgrote deel zich er niet veilig voelt. 

Diverse incidenten met verbaal of fysiek geweld, afvaldumpingen en hangjongeren zijn hier debet aan. De winkeliersvereniging Hartje Hoensbroek laat als proef een beveiligingsbedrijf door de Kouvenderstraat en de Hoofdstraat patrouilleren.  Na een half jaar wordt de pilot geëvalueerd.

In dagblad De Limburger zeggen ondernemers dat niet van alle winkeldiefstallen aangifte wordt gedaan bij de politie. Het zijn vooral de kleine winkeliers die geen aangifte doen.

De kosten voor het inhuren van het beveiligingsbedrijf zijn zo'n 45.000 euro en deze worden betaald door de gemeente, provincie en het ondernemersfonds.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties