VIDEO: Basisschool uit Neer wint snikheet Kinjer-OLS, schietwedstrijd ingekort

Foto © ZO-NWS | Anja Timmers
Gepubliceerd op 27/06/2024 om 15:44
Laatst bewerkt op 27/06/2024 om 17:38

Basisschool De Kwir uit Neer heeft donderdag het Kinjer-OLS in Doenrade, gemeente Beekdaelen, gewonnen. Daarmee gaat het felbegeerde 'Ummeke' naar Midden-Limburg. Het evenement ging gebukt onder de hitte.

Al om 10.00 uur in de ochtend is het in 'OLS-dorp' Doenrade flink zweten en puffen geblazen voor de deelnemers van de 32 scholen die deelnemen aan het Kinjer-OLS. Eén van de hoogtepunten is de optocht door de straten van Doenrade.

De afgelopen maanden hebben zo'n 1.200 basisschoolleerlingen geoefend hoe ze moeten marcheren en musiceren. Uiteraard werd ook een yell ingestudeerd die de kinderen bij het defilé luidkeels lieten horen.

Langs de route is het publiek uitgelopen om de kinderen toe te juichen. De organisatie, in handen van de negen schutterijen uit Beekdaelen, heeft extra waterpunten geregeld. Want op het OLS-terrein, waar de temperatuur af en toe de 30 graden aantikt, snakt iedereen naar verkoeling.

Vanwege de hitte werd het programma aangepast. Net als bij het 'grote' OLS, op zondag 7 juli, was er ook voor de kinderen een schietwedstrijd. Die werd vanwege de warmte teruggebracht tot één ronde.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties