Basisscholen weer open en jeugd mag weer sporten

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 3/01/2022 om 15:36
Laatst bewerkt op 3/01/2022 om 15:57

Aan de verlengde kerstvakantie voor de schoolgaande jeugd komt nu een einde. Ook mag jeugd tot 17 jaar weer buiten sporten tot 20.00 uur. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekendgemaakt.

Toch mag niet iedereen vanaf 11 januari weer naar school. Daar waar leerlingen van de basisscholen, middelbaar- en speciaal onderwijs wel klassikaal les krijgen, is dat voor het mbo, hoge scholen en universiteiten voorlopig nog online. Dit vanwege de toename van het aantal besmettingen in deze leeftijdscategorie. 

Er zijn uitzonderingen voor studenten in kwetsbare posities en studenten die tentamens en examens moeten afleggen. Zij mogen net als het praktijkgerichtonderwijs wel fysiek deelnemen aan de lessen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties