Aanpak Sociaal Veilig uitgebreid in Heerlerheide

foto © Istock
Gepubliceerd op 26/10/2023 om 16:36
Laatst bewerkt op 26/10/2023 om 17:06

De gemeente Heerlen heeft besloten de aanpak Sociaal Veilig uit te breiden over het hele stadsdeel Heerlerheide. Doel is om de veiligheid en leefbaarheid in kwetsbare wijken te verbeteren.

De gemeente, politie, Standby, JENS, het Veiligheidshuis Parkstad en de Heerlense woningcorporaties werken ook al in andere delen van Heerlen samen om problemen in de omgeving op te lossen. Hierbij gaat het niet alleen om daadkrachtig optreden tegen overlast of criminaliteit, maar er wordt vooral ook ingezet op preventie. Daarom moeten huishoudens waar problemen zijn ontstaan zo snel mogelijk geholpen worden. Vaak is er een verband met andere problemen zoals schulden, armoede, verslaving of huiselijk geweld.

Heerlerheide gaat al enige tijd gebukt onder de overlast van bijvoorbeeld hangjongeren. Hiervoor heeft de politie in augustus nog enkele gebiedsverboden opgelegd. 

Lees ook: Politie legt gebiedsverboden op na overlast in Heerlerheide

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties