4,7 miljoen uit reserves voor grondexploitatie Centrumplan Schinveld

foto: Twan Senden
Gepubliceerd op 16/10/2023 om 12:57
Laatst bewerkt op 16/10/2023 om 14:58

Tijdens de raadsvergadering van 31 oktober is het aan de gemeenteraad of er 4,7 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor het masterplan centrum Schinveld. Dat geld is bedoeld voor het tekort op de grondexploitatie van het Masterplan 2.0.

Ook het volledige masterplan wordt dan ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad van Beekdaelen. In het masterplan wordt op hoofdlijnen de beoogde ontwikkelingen van het centrumgebied van Schinveld beschreven. Hierbij wordt het totale project opgedeeld in zeven deelgebieden. Doel is om het centrum van Schinveld weer aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken. Tegelijkertijd worden criminaliteit en ondermijning aangepakt.

Om de plannen mogelijk te maken heeft de gemeente onlangs al enkele panden zoals het gezondheidscentrum en het voormalige Meetpoint aangekocht. Voor de totale grondexploitatie denkt de gemeente 14,1 miljoen euro nodig te hebben. Door diverse inkomsten moet de gemeente in totaal een tekort van 4,7 miljoen ophoesten. Dit geld wordt gehaald uit de reserves van de gemeente. Het vrij besteedbare vermogen van de gemeente wordt dan wel gehalveerd. Na vaststelling van het Masterplan 2.0 door de raad wordt verdere uitwerking van de plannen en realisatie opgepakt.

Onlangs vond in het FaSiLa een informatiebijeenkomst plaats (zie foto). Hier gaf de gemeente uitleg over de plannen voor het centrum van Schinveld. De bijeenkomst werd bezocht door zo'n 130 personen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties