Zuyderland past spoedeisende hulp aan

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/02/2024 om 14:45
Laatst bewerkt op 2/02/2024 om 16:01

De spoedeisende hulp (SEH) in het ziekenhuis van Sittard-Geleen gaat op de schop. Vanaf juni is in het ziekenhuis alleen nog sprake van een Acute Zorg Afdeling. Dat heeft het ziekenhuis vrijdag bekend gemaakt.

Door de toenemende vraag aan zorg en een tekort aan personeel zijn deze aanpassingen noodzakelijk. De meeste mensen gaan overigens niets merken van deze aanpassingen. De meeste gevallen van spoedeisende hulp kunnen nog gewoon terecht in Sittard-Geleen en ook de huisartsenpost blijft behouden. Alleen de complexe- en levensbedreigende zorg wordt doorverwezen naar het ziekenhuis in Heerlen.

Op deze manier wordt het voor Zuyderland ook eenvoudiger om aan de steeds strengere kwaliteitseisen te voldoen. Vooral een continue bezetting van SEH-artsen op beide locaties blijkt onhaalbaar te zijn.

Deze aanpassing is volgens Zuyderland geen voorloper op de beslissing die in april gemaakt gaat worden over de toekomst van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties