Zuyderland leent 100 miljoen voor investeringen

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/12/2021 om 09:22
Laatst bewerkt op 7/12/2021 om 10:06

Zuyderland heeft 100 miljoen euro geleend van de Europese Investeringsbank. Het geld is onderdeel van het langdurig investeringsprogramma om de zorg verder te ontwikkelen en daar waar mogelijk dichter bij de patiënt te brengen.

Een groot deel van het geld gaat naar de twee hoofdlocaties in Sittard-Geleen en Heerlen. In Geleen wordt geïnvesteerd in nieuwe operatiekamers terwijl in Heerlen de voorzieningen gerenoveerd worden. Ook worden op beide locaties nieuwe laboratoria gebouwd. 

Daarnaast worden nieuwe zorgprocessen ontwikkeld waarbij digitalisering een grote rol speelt. Volgens Roel Goffin, lid van de bestuursraad, passen de nieuwe ontwikkelingen door de lening bij de strategie van Zuyderland.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties