Zus vermoorde Gino bekent inbraak in woning Donny M.: "Pure wanhoop"

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/08/2022 om 08:48
Laatst bewerkt op 10/08/2022 om 09:38

De zus van de vermoorde Gino van der Straeten heeft bekend in juni dit jaar te hebben ingebroken in de door de politie verzegelde woning van verdachte Donny M. in Geleen. Dat bevestigt een woordvoerster van de familie van Gino woensdag tegenover ZO-NWS.

"De zus van Gino en een andere vrouw zijn inderdaad in de woning van Donny M. geweest. De zij- en voordeur waren open. In een opwelling hebben zij besloten om naar binnen te gaan. Pure wanhoop zat hier achter", legt de woordvoerster namens de zus van de om het leven gebrachte Gino uit. 

"Deze vreselijke gebeurtenis rond Gino is een mega groot drama. Een nachtmerrie zoals je die, als je het niet mee hebt gemaakt, niet kan voorstellen. Duizenden vragen aan de politie zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven. Zo ook de vraag of Gino in het huis van Donny is geweest en of hij daar is gestorven", klinkt het namens de familie. 

"Toen de kans zich voordeed, is de zus van Gino de woning van Donny naar binnengerend om te zoeken naar antwoorden. Met de gedachte: misschien lag daar iets van Gino. Een kledingstuk, een haartje, een vezel. Het had niet uitgemaakt wat, als er maar een klein aanknopingspunt was voor haar en haar familie", aldus de woordvoerster namens de familie van Gino. 

De desbetreffende inbraak in het pand aan de Dommelstraat in Geleen vond plaats op zondag 19 juni. Vorige week werden drie vrouwen uit Parkstad, waaronder de zus van Gino, opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak in de woning die op dat moment nog door de politie verzegeld was in verband met onderzoek. 

De drie vrouwen werden nog diezelfde dag weer op vrije voeten gesteld. Donny M. (22), die verdacht wordt van het ontvoeren van en de moord op de negenjarige Gino én het bezitten en verspreiden van kinderporno, moet op 14 september in verband met de moordzaak voor de rechter in Maastricht verschijnen tijdens een pro forma-zitting. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties