Zorgorganisatie fors gedupeerd na brandstichting in kasteel Nuth

Foto: (c) ZO-NWS i Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 26/12/2020 om 12:09

Zorgorganisatie Special Care 4 You is fors gedupeerd door brandstichting in het monumentale Kasteel/Huis De Dael in Nuth afgelopen donderdagavond. De schade in het pand waar een locatie voor kinderen met een beperking moet komen is tienduizenden euro's, vertelt een aangeslagen directrice en kasteeleigenaresse Sylvie Baggen tegen ZO-NWS. 

De brand brak donderdag even na tien uur uit in het honderden jaren oude pand aan het Daelderpad in Nuth. De gealarmeerde brandweer moest vooral binnen veel bluswerk verrichten. "Om 22.22 uur de eerste brandmelding en vanaf dat moment is het een grote rollercoaster... brandweer, politie, familie, iedereen die er alles aan heeft gedaan om dit mooie pand te kunnen redden", verzucht Baggen. 

"Wij als organisatie hebben dit pand sinds 25 november dit jaar en willen er een opvang voor kinderen met autisme en een verstandelijke beperking gaan vestigen. En dan gebeurt nu dit", vervolgt een nog immer verdrietige Baggen. Bij haar overheerst op dit moment vooral woede en onbegrip. 

"Binnen zijn twee brandhaarden ontdekt en er is overal rook- en roetschade. De schade is vele tienduizenden euro's. Het alarm ging direct af, maar de dader bleef daarna nog vijftien minuten binnen om zijn 'werk' af te maken", vervolgt de eigenaresse van het monumentale Nuther kasteel. 

"Op beelden van een bewakingscamera is verder te zien dat de dader geen interesse toont voor de spullen die binnen staan, maar alleen maar gekomen is om brand te stichten. "Wie doet nu zoiets, een monument met zo’n mooie droomlocatie, speciale kinderen een tweede thuis geven, met opzet verwoesten?!" 

 

Advertenties