Zorgen over verkeersveiligheid na reconstructie Maastrichterstraat Brunssum

Foto: © iStock | ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/02/2022 om 12:55
Laatst bewerkt op 2/02/2022 om 12:57

VVD Brunssum heeft zorgen geuit over de verkeersveiligheid van met name voetgangers bij de reconstructie van de Maastrichterstraat en Trichterweg.

De partij heeft meerdere signalen ontvangen over de veiligheid die ernstig in het gedrang zou komen aan de Maastrichterstraat/Trichterweg, maar ook op de rotonde waar de eerder genoemde straten in verbinding liggen met het Ambacht en de Marebosjesweg.

Bovendien zouden bewoners van de Eduard Wintgenstraat tijdens de planfase nadrukkelijk zorgen hebben geuit over een onwenselijk breed fietspad en een beperkte stoep in combinatie met beperkt zicht op de Trichterweg. Vanuit Bexdellestraat/Iepenstraat komen geluiden binnen dat men zich niet aan de maximaal toegestane snelheid houdt.

VVD wil in Artikel 43-vragen onder meer weten of de coalitie bereid is om de gehele reconstructie tussentijds te evalueren en in belang van de verkeersveiligheid aanpassingen door te voeren. Het evalueren ziet de partij het liefst in de vorm een bijeenkomstavond waar ook bewoners kunnen aanschuiven.

De vragen moeten binnen acht weken worden beantwoord.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties