Zoon geliquideerde Marcel Wilkens uit Brunssum in cel voor reeks diefstallen

Gepubliceerd op 26/04/2021 om 08:58
Laatst bewerkt op 26/04/2021 om 09:04

Een twintigjarige man uit Brunssum zit in de cel op verdenking van het plegen van een reeks diefstallen. Hij is de zoon van de in 2006 voor zijn Brunssumse woning geliquideerde Marcel Wilkens. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken maandag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

De zoon van de vermoorde Wilkens zit achter slot en grendel vanwege het volgens justitie plegen van acht inbraken en diefstallen in onder andere Brunssum, Sittard-Geleen, Kerkrade en Melick, eind vorig jaar en begin 2021. Hij heeft zich tijdens de verhoren door de politie op zijn zwijgrecht beroepen. 

“Ik heb een zogenoemd schorsingsverzoek bij de rechtbank ingediend voor vrijlating van mijn cliënt”, legt Vonken verder uit. “Dit zal op 4 mei door de rechtbank in Maastricht behandeld worden.”

De 35-jarige Marcel Wilkens werd op zondag 23 april 2006 omstreeks 23:00 uur op zijn oprit aan de Akerstraat plotseling doodgeschoten. Later in datzelfde jaar werd Lesley T. uit Eindhoven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wilkens.

T. werd vrijgelaten door gebrek aan bewijs, maar hij bleef aangemerkt als hoofdverdachte. In 2010 werd Lesley T. zelf om het leven gebracht. De zaak van de moord op Brunssumer Marcel Wilkens is tot op heden nog altijd onopgelost. 

Advertenties