Ziekenhuis deels gesloten wegens staking

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 14/03/2023 om 16:06
Laatst bewerkt op 14/03/2023 om 16:51

Ook bij de diverse ziekenhuizen van Zuyderland worden donderdag 16 maart getroffen door de landelijke stakingsdag. Alle poliklinieken zijn die dag gesloten en ziekenhuizen draaien op zondagdienst.

Als gevolg van de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor ziekenhuizen hebben de vakbonden een landelijke actiedag afgekondigd. Dat heeft ook gevolgen voor de poliklinische afdelingen in Brunssum, Kerkrade en de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen. In totaal zijn 33 afdelingen fysiek gesloten en vinden er die dag geen geplande behandelingen en ingrepen plaats. De ziekenhuizen draaien donderdag een zogenaamde zondagdienst. Dat houdt in dat mensen wel nog terecht kunnen voor spoedeisende zorg en oncologische behandelingen zoals chemotherapie. 

Het bezoeken van patiënten die in het ziekenhuis verblijven is donderdag wel mogelijk via de gebruikelijke bezoektijden. Door de stakingen is een deel van de operaties en behandelingen uitgesteld en verplaatst. Kijk voor meer informatie op de website van Zuyderland.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties