Zeven jaar geëist voor poging doodslag op Landgravenaar

Gepubliceerd op 29/11/2023 om 11:54
Laatst bewerkt op 29/11/2023 om 13:57

Voor een poging tot doodslag op een 38-jarige man uit Landgraaf heeft het Openbaar Ministerie (OM) zeven jaar cel geëist tegen een 61-jarige man uit Meerssen.

De man uit Landgraaf werd op 12 april beschoten nabij het sportpark in Meerssen. Volgens het OM heeft verdachte minimaal éénmaal bewust op het slachtoffer geschoten. Hij werd geraakt in zijn bovenbeen.

Aanleiding was een hennepplantage die verdachte of diens familie in de woning van de moeder van het slachtoffer wilde aanleggen. Bij het terugbrengen van de spullen werd de Landgravenaar in elkaar geslagen en vervolgens beschoten. Het OM spreekt van domweg geluk dat het schot niet levensbedreigend was. Het is overigens niet de eerste keer dat de man in aanraking is gekomen met de lange arm der wet. Hij werd in het verleden ook al veroordeeld voor meerdere geweldsincidenten.

Voor de rechtbank stelt de zoon van de verdachte dat juist het slachtoffer een wapen bij zich had en dat hij dat van de Landgravenaar had afgepakt en weggegooid. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties