Zandsculpturen in dierenpark bijna klaar

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/05/2022 om 10:37
Laatst bewerkt op 20/05/2022 om 12:27

De kunstwerken van het zandsculpturenfestival ‘ZOO van ZAND’ in GaiaZOO Kerkrade zijn bijna klaar. In totaal zijn tien zandsculpturen gemaakt die in het teken staan van natuur- en soortbehoud.

De afgelopen weken hebben negen kunstenaars uit Nederland en Canada tonnen aan maaszand omgetoverd tot sculpturen. Bezoekers van het park konden de kunstenaars aan het werk zien en ook online waren de werkzaamheden via een live-stream te volgen.

Begin juni wordt het festival feestelijk gelanceerd. GaiaZOO wil haar bezoekers meer leren over bedreigde diersoorten, fokprogramma’s en wat de dierentuin zelf doet om de natuur te beschermen. Dit najaar worden de sculpturen weer afgebroken. 

Het eerste kunstwerk uit zand was eind april al klaar. Suzanne Ruseler en David Ducharme maakten uit zes ton zand een driedimensionaal beeld van een neushoornmoeder en kind. De achtergrond van het vier meter hoge en acht meter brede kunstwerk laat een savanne-landschap in reliëf zien met daarin onder meer giraffen en leeuwen.

Kijk hier nogmaals naar de reportage over het eerste beeld.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties