Zaak in Heerlen doodgestoken Ayden krijgt vervolg: OM in hoger beroep

foto © ZO-NWS | Track88
Gepubliceerd op 21/10/2022 om 17:35
Laatst bewerkt op 21/10/2022 om 17:49

Heerlenaar Paul O. kreeg eerder dit jaar tbs onder voorwaarden voor het doodsteken van zijn vriend Ayden (19) uit Brunssum, in januari vorig jaar. Deze zaak krijgt alsnog een vervolg omdat het Openbaar Ministerie hoger beroep heeft aangetekend, bevestigt woordvoerster Renate Peters vrijdag tegenover ZO-NWS. 

De eis tegen Paul O. was in maart dit jaar fors hoger: zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen O.. De negentienjarige Ayden bezocht O. in diens woning aan de Oude Brunssummerweg, Vlak nadat O. de deur opendeed, stak hij Ayden neer. Die wist nog te vluchten, maar zakte op de hoek met de Van Galenstraat in elkaar en overleed.

De Maastrichtse rechtbank achtte Paul O. volledig ontoerekeningsvatbaar en veroordeelde hem voor doodslag. Omdat het OM appel heeft ingesteld, zal het gerechtshof in Den Bosch zich in een later stadium ook over deze zaak gaan buigen. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties