Zaak Gino: moordverdachte Donny M. weer voor de rechter

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 27/03/2024 om 05:59
Laatst bewerkt op 27/03/2024 om 06:04

Donny M., verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en het vermoorden van Gino van der Straeten (9) in juni 2022, moet woensdag weer voor de rechter verschijnen. Het betreft hier wederom een pro-formazitting, wat betekent dat deze zaak niet inhoudelijk behandeld zal gaan worden.

Justitie liet eerder aan ZO-NWS weten dat het zogeheten eind-proces-verbaal in deze zaak inmiddels is klaar is. In deze zaak kunnen de advocaten van onder andere verdachte Donny M. uit Geleen nu nog zogeheten onderzoekwensen indienen als zij dat nodig achten. Daarnaast gaf het Openbaar Ministerie (OM) eerder te kennen Donny M. eventueel, als alle onderzoeksresultaten beschikbaar zouden zijn, nog te willen gaan verhoren.

Of dit daadwerkelijk nog gaat plaatsvinden, dat is nog maar de vraag. Gino van der Straeten uit Maastricht werd op woensdagavond 1 juni 2022 ontvoerd op een speelveldje aan de Zonstraat/Hertogenlaan in Kerkrade waar hij op dat moment aan het voetballen was. Het jongetje logeerde in de buurt bij zijn oudere zus. Van der Straeten werd drie dagen later, op zaterdag 4 juni, dood teruggevonden in een tuin aan de Opbraakstraat in Geleen. Hij bleek te zijn vermoord.

Vlak daarvoor was Donny M. in zijn woning aan de naastgelegen Dommelstraat gearresteerd. Hij zit sindsdien in voorlopige hechtenis. Het inhoudelijke proces in deze zaak zal, zoals het er nu naar uitziet, op zijn vroegst in september dit jaar gaan plaatsvinden. Een precieze datum daarvoor is echter nog niet vastgesteld.

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties