Wrakingsverzoek verdachte drugsbaas afgewezen

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 17/02/2023 om 16:12
Laatst bewerkt op 17/02/2023 om 16:41

Een verzoek tot wraking van de rechtbank in Maastricht door Willy S. (45) uit Brunssum, verdacht van het maken van verborgen ruimtes voor drugssmokkel, is afgewezen. Dat bevestigt zijn advocate Françoise Landerloo tegenover ZO-NWS.  

S. deed dit verzoek enige tijd geleden  tijdens de inhoudelijke behandeling van zaak zijn omdat de rechtbank niet wilde wachten op een uitspraak van de Hoge Raad over de rechtmatigheid van onderschepte criminele chats als bewijs. "Dat is echter afgewezen en nu zal er nieuwe datum gepland moeten gaan worden wanneer de inhoudelijke behandeling alsnog gaat plaatsvinden", aldus Landerloo.  

Willy S. werd op maandag 13 december 2021 gearresteerd in zijn woning in de Spoorstraat in de Brunssumse wijk Treebeek. De garage achter het huis werd door S. ook gebruikt om te 'klussen'. Tijdens een uitgebreide doorzoeking werden hier twee auto's aangetroffen waarin verborgen ruimtes waren gemaakt. Willy S. zit nog altijd vast en wordt verdacht van het faciliteren van grootschalige drugshandel.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties