WOZ-waarde flink hoger in de regio

Gepubliceerd op 19/01/2023 om 14:11
Laatst bewerkt op 19/01/2023 om 15:14

De WOZ-waarde gaat ook in Zuid-Oost Limburg flink stijgen. Dat komt omdat de peildatum 1 januari 2022 is. Toen lagen de huizenprijzen hoger dan op dit moment.

Landelijk stijgt de waarde met zo'n 17 procent. In Brunssum gaat de WOZ 18 procent omhoog en in Voerendaal 17,8. Beekdaelen ligt onder het gemiddelde; daar waren de huizen volgens de schattingen begin vorig jaar 15,8 procent duurder dan een jaar eerder. Daarmee is Beekdaelen één van de vier gemeenten in Limburg waarbij de verhoging onder het gemiddelde ligt. In Landgraaf en Heerlen stijgt de waarde nog meer dan in bovengenoemde gemeenten.

Gemeenten gebruiken de WOZ-waarde onder andere om te bepalen hoeveel onroerendezaakbelasting (ozb) huizenbezitters moeten betalen. Die belasting stijgt niet altijd even hard mee met de WOZ-waarde, want de ozb is een percentage van die vastgestelde waarde dat gemeenten zelf mogen aanpassen.

Een compleet overzicht van Limburg staat op de 1Limburg website

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties