Woonwijzerwinkel blijkt succes

Gepubliceerd op 6/01/2022 om 09:52
Laatst bewerkt op 6/01/2022 om 11:28

Het eerste jaar van de Woonwijzerwinkel in het Parkstad Limburg Stadion blijkt een succes. De eerste 1.450 adviesgesprekken waren goed voor ruim 1.200 offerteaanvragen bij erkende bedrijven in de regio.

Ook de energiebox-actie bleek een groot succes te zijn en laat zien dat ook met betrekkelijk kleine maatregelen al flink bespaard kan worden. De 5.000 boxen die het afgelopen jaar verstrekt werden, zorgen jaarlijks voor ruim 250 ton minder CO2-uitstoot.

Doel van de bijzondere winkel is om jaarlijks duizend woningen in Parkstad te verduurzamen. Mensen kunnen in Kerkrade terecht voor vrijblijvend advies over het verduurzamen van hun woning. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan het uitbreiden van de activiteiten naar andere gemeenten in Limburg.

Kijk hier nog eens naar de reportage die ZO-NWS maakte bij de opening van de Woonwijzerwinkel.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties