Woningen in oud-gemeentehuis Amstenrade

Gepubliceerd op 8/04/2022 om 11:11
Laatst bewerkt op 8/04/2022 om 12:16

Het voormalige gemeentehuis in Amstenrade staat er de laatste jaren triest en leeg bij. Daar gaat verandering in komen nu er plannen zijn om woningen in het pand aan het raadhuisplein te realiseren.

Het door de architect Frits Peutz ontworpen pand wordt ingrijpend verbouwd en gaat plaats bieden voor zeven levensloopbestendige woningen. Drie van deze woningen zijn geschikt voor starters. Doel is dat deze woningen zoveel mogelijk bij inwoners uit Beekdaelen terecht gaan komen.

Het exterieur met de karakteristieke raampartijen aan de voorzijde, het balkon en het beeld van beschermheilige St. Gertrudis blijft behouden. Dat zegt de in Amstenrade gevestigde architecte Ingrid Beckers tegen dagblad De Limburger. Bij de grote herinrichting in 1982 verloor het gemeentehuis zijn functie omdat Amstenrade deel ging uitmaken van de gemeente Schinnen.

De verbouwing moet eind dit jaar klaar zijn. Dan gaat de gemeente Beekdaelen kijken hoe en of het plein aangepast gaat worden zodat er weer meer levendigheid komt op deze ooit zo belangrijke plek voor het dorp.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties