Woningen in Beekdaelen blijven heikel punt

Gepubliceerd op 13/07/2022 om 15:52
Laatst bewerkt op 14/07/2022 om 08:28

Nu duidelijk is dat de gemeente Beekdaelen 450 wooneenheden mag gaan bouwen in de komende jaren moet er zo snel mogelijk een woonvisie en een woonplan komen.

Volgens een motie van de VVD was het bouwen van woningen voor starters, doorstromers, jongeren en ouderen een belangrijk onderdeel in het verkiezingsprogramma van alle politieke partijen. In deze tijde is er grote behoefte aan betaalbare huur-en koopwoningen. 

Het realiseren van deze woningen komt ten goede aan de leefbaarheid in de kernen. burgemeester Eric Geurts moest de ambitieuze wethouder Henk Reijnders even terugfluiten. De wethouder zegde toe dat in het eerste periode van 2023 een woonvisie klaar zou zijn. Dit is volgens de burgemeester niet haalbaar gezien de taken die het ambtelijk apparaat al moet uitvoeren.

Na veel overleg werd duidelijk dat de woonvisie 1 juli 2023 klaar is. De burgemeester liet weten dat het woonplan snel kan volgen omdat in de woonvisie al plannen liggen voor ongeveer de helft van de extra 450 woningen. In september 2023 volgt dan het woonplan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties