Winst en verlies voor Eaters

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 21/11/2022 om 13:02
Laatst bewerkt op 21/11/2022 om 14:25

Zaterdag verloor IJshockeyclub De Eaters uit Geleen nog in de overtime van de hekkensluiter in de Eredivisie, de Zoetermeer Panters. Een dag later maakte de ploeg met de Brunssumse teamcaptain Lars van Sloun korte metten van Herentals.

Op het ijs in Zoetermeer kreeg het publiek een battle te zien tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Headcoach Jeffrey van Iersel had vooraf al ingeschat dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Daar waar de ploeg uit Geleen nog enkele spelers in de ziekenboeg had stond bij de Panters de complete selectie ter beschikking van de Panters. Omdat in de overtime Zoetermeer het winnende doelpunt scoorde (4-3) ging er in ieder geval nog een puntje mee naar Geleen.

Een dag later leek het vizier van de spelers van de Eaters beter op scherp te staan. Daar waar beide ploegen de nodige kansen wisten te creëren was het de ploeg uit Geleen die effectiever was. Ook Lars van Sloun wist in de eerste periode een rebound om te zetten een doelpunt. 

In de tweede periode werd een tandje bijgezet door de Eaters en werd de Belgische ploeg op de knieën gedwongen. In de derde periode werd nog één maal gescoord door de bezoekers en werd de eindstand 9-4. 

In de BeNe-League staat de ploeg op de vierde plek. In de Nederlandse Eredivisie ziet het er minder rooskleurig uit. De ploeg uit Geleen staat daar op de voorlaatste plek.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties