Wie verdient er een jeugdlintje in Voerendaal?

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 18/10/2022 om 12:34
Laatst bewerkt op 18/10/2022 om 13:59

Ook jongeren die zich in Voerendaal inzetten voor mens en maatschappij kunnen een onderscheiding krijgen. Het zogenaamde jeugdlintje wordt rond 20 november (Internationale kinderdag) uitgereikt door burgemeester Wil Houben. 

Enkele jaren geleden werd de onderscheiding voor jongeren bij de gemeente geïntroduceerd. Voerendaal wil jongeren die zich onder meer inzetten in verenigingen of als mantelzorger, of iets heldhaftigs gedaan hebben, in het zonnetje zetten.

Om in aanmerking te komen voor een jeugdlintje moeten de jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud zijn en in Voerendaal wonen of hun bijzondere prestatie moet binnen de grenzen van de gemeente hebben plaatsgevonden. Verder mag deze prestatie niet al eerder beloond zijn.

Iedereen kan tot en met 1 november iemand nomineren voor een jeugdlintje door een mail te sturen aan info@voerendaal.nl. Vermeld in deze mail jouw naam en telefoonnummer en de gegevens van degene die genomineerd wordt (naam, adres, leeftijd). En omschrijf waarom hij of zij een lintje verdient.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties