Wie moet er volgens jou een Jongerenlintje krijgen?

Gepubliceerd op 10/05/2021 om 15:54
Laatst bewerkt op 10/05/2021 om 16:06

Ook jongeren die zich in Beekdaelen inzetten voor mens en maatschappij kunnen een onderscheiding krijgen. Het zogenaamde jongerenlintje wordt rond 20 november tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door burgemeester Eric Geurts. 

Enkele jaren geleden werd de onderscheiding voor jongeren bij de gemeente geïntroduceerd. Beekdaelen wil jongeren die zich onder meer inzetten in verenigingen of als mantelzorger, of iets heldhaftigs gedaan hebben, in het zonnetje zetten.

Om in aanmerking te komen voor een jongerenlintje moeten de jongeren jonger dan 23 jaar zijn en in Beekdaelen wonen of hun bijzondere prestatie moet binnen de grenzen van de fusiegemeente hebben plaatsgevonden. Verder mag deze prestatie niet al eerder beloond zijn.

Voor het aanmelden van een kandidaat is op de website van de gemeente een voordrachtformulier te vinden. Dat moet voor 15 september op het gemeentehuis afgeleverd zijn.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties