Wethouder van Zutphen: "centrum voor dagbehandeling is geen ziekenhuis"

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 14/09/2023 om 12:49
Laatst bewerkt op 14/09/2023 om 16:13

De Heerlense wethouder Peter van Zutphen was duidelijk niet te spreken over de toekomstplannen die Zuyderland heeft voor het ziekenhuis in Heerlen.

In een reactie aan 1Limburg laat hij weten dat hij een dagklinisch-centrum geen ziekenhuis vindt. "Het verhaal dat David Jongen van Zuyderland vertelt over de toekomst van het ziekenhuis heeft veel weg van het verhaal dat destijds ook in Kerkrade en Brunssum werd gehouden," aldus de wethouder.

Heerlen blijft bij het standpunt dat ook na 2030 een volwaardig ziekenhuis noodzakelijk is voor Parkstad en omstreken. Dat dit ook de mening van de regio is blijkt uit de petitie die tijdens de protestmars op 23 september overhandigd wordt. Inmiddels is de petitie ruim 20.000 keer ondertekend. 

Eerder liet Zuyderland weten dat een nijpend personeelstekort de voornaamste reden is om toekomst van het ziekenhuis in Heerlen tegen het licht te houden. De wethouder vindt dat een beetje kort door de bocht. De gemeente heeft laten weten daar waar mogelijk mee te willen werken aan bijvoorbeeld huisvesting en scholing van toekomstig personeel.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties