Werkzaamheden talud Amstenrade nagenoeg afgerond

foto: Twan Senden
Gepubliceerd op 14/05/2024 om 10:15
Laatst bewerkt op 14/05/2024 om 10:47

De werkzaamheden aan het talud langs de N300 bij Amstenrade zijn nagenoeg afgerond. Deze week zijn er nog enkele nachtelijke afsluitingen om alle rijbanen weer beschikbaar te maken.

Als gevolg van forse neerslag kwam het in juli 2021 tot grondverschuivingen in het talud. Een deel van de grond spoelde de weg op en veranderde de rijbanen richting Nuth in een grote modderpoel. De Provincie besloot als eigenaar van de snelweg om op het stuk tussen Brunssum en Amstenrade één rijbaan te sluiten.

Door het plaatsen van betonblokken kon worden voorkomen dat meer grond de weg op zou stromen. Het vinden van een goede oplossing voor het aanpassen van het steile talud bleek lastiger dan gedacht en heeft enkele jaren geduurd. Uiteindelijk is gekozen voor een kerende constructie over een lengte van 275 meter.

Vanaf maandag 20 mei kan het verkeer weer normaal gebruik maken van de 2x2 rijbanen. Bovendien er mag dan ook weer 100 kilometer per uur worden gereden op dit gedeelte van de ringweg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties