Weer vertraging in hoger beroep Pinkpopdrama

Gepubliceerd op 14/04/2022 om 09:18
Laatst bewerkt op 14/04/2022 om 10:48

De behandeling van het hoger beroep van Danny S. uit Heerlen in de zaak van het Pinkpopdrama is opnieuw uitgesteld. S. verscheen donderdag weer zonder advocaat bij het gerechtshof.

Advocaat Ivo van de Bergh heeft aan L1 laten weten dat hij de verdediging had neergelegd. Volgens S. heeft het stopzetten van de samenwerking een financiële reden. De rechter vindt het echter noodzakelijk dat een advocaat de verdediging van S. voor zijn rekening neemt en daarom wordt het proces enkele maanden uitgesteld.

Het hoger beroep zou in eerste instantie al op 12 augustus vorig jaar van start zijn gegaan. Omdat toen zijn advocaat de verdediging had neergelegd werd het proces al eens uitgesteld. 

Danny S. moet zich verantwoorden voor het fatale ongeluk dat op 18 juni 2018, enkele uren na het muziekfestival in Landgraaf, op de Mensheggerweg in Landgraaf plaatsvond. De slachtoffers zaten midden op straat toen S. met zijn bestelbusje hen aanreed.

De 38-jarige Heerlenaar werd door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken van schuld. "Verdachte reed niet hard en de omstandigheden waren niet zo dat hij die mensen had moeten zien. Er was bij veel mensen bovendien niet bekend dat de Mensheggerweg op dat tijdstip was opengesteld", legde de rechter in het vonnis uit. 

Voor het maken van een verkeersfout en het achterlaten van de slachtoffers in hulpeloze toestand werd hij veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. Dit was ver onder de eis van het Openbaar Ministerie die daarom hoger beroep aantekende.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties