Waterschap gaat problemen bij Geleenbeek aanpakken

foto © ZO-NWS | Tom Janssen
Gepubliceerd op 3/02/2023 om 09:23
Laatst bewerkt op 3/02/2023 om 09:28

Het waterschap gaat een plan voorbereiden om problemen in het natuurgebied bij Kasteel Terborgh in Schinnen in de toekomst te voorkomen. De afgelopen maanden is een aannemer bezig geweest met het schoonmaken van de Geleenbeek.

In het gebied waren veel door een schimmel aangetaste essen het slachtoffer geworden van de storm die eind vorig jaar de regio teisterde. Door omgevallen bomen, afgebroken takken en hevige regenval werd de waterloop van de beek ernstig verstoord. Op diverse plekken leidde dat tot uitspoelingen van het talud. 

De uitspoelingen kunnen speciaal op dit traject voor gevaarlijke situaties zorgen. Belangrijke transportleidingen voor gas en water doorkruisen het gebied evenals de nodige kabels. Nu een groot deel van de bomen is verwijderd wordt gekeken naar een definitieve oplossing. Hierbij is het volgens WML belangrijk om een goede bescherming voor de infrastructuur te vinden maar ook de Geleenbeek moet vrij kunnen meanderen. 

Omdat de omgeving van kasteel Terborgh gedeeltelijk aan een Natura2000 gebied grenst, worden ecologen en hydrologen geraadpleegd over een goed waterpeil van de beek en een goede biodiversiteit in het gebied. Verwacht wordt dat de werkzaamheden nog dit jaar worden afgerond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties