Waterbuffers Oirsbeek vergroot

foto © ZO-NWS | Waterschap Limburg
Gepubliceerd op 23/04/2021 om 12:54
Laatst bewerkt op 25/04/2021 om 09:33

Drie waterbuffers in Oirsbeek zijn de afgelopen tijd fors vergroot om meer regenwater op te kunnen vangen. Het aanpassen van de buffers aan de Hulterweg, Douvenderweg en Vaart is de eerste fase van het plan van Waterschap Limburg om de wateroverlast in Oirsbeek op te lossen.

Met het vergroten van de drie buffers is ruim 20 procent van de extra waterbergingscapaciteit al bereikt. Waterschap wil voor 2025 namelijk 8.000 m3 aan extra waterberging realiseren in het kerkdorp.

Samen met de gemeente Beekdaelen en de betrokken bewoners is gekeken naar het aanpakken van de wateroverlast, die regelmatig voorkomt in Oirsbeek na een hevige regenbui. In het verleden werden al enkele maatregelen aangebracht, echter bleken die al snel niet afdoende te zijn. 

In de volgende fase worden nog twee buffers vergroot en komt er een nieuwe waterbuffer aan de Hagendoonweg. Hiervoor wordt op donderdag 20 mei een informatieavond gegeven. Aanmelden hiervoor kan via www.waterschaplimburg.nl/oirsbeek-amstenrade

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties