Voormalig politiebureau Hoensbroek gaat onder de hamer

foto: Google streetview
Gepubliceerd op 6/05/2024 om 10:15
Laatst bewerkt op 6/05/2024 om 10:53

Het voormalige politiebureau aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek wordt op 2 juli via een online veiling verkocht. De gemeente Heerlen zag onlangs af van de optie om het pand te kopen.

Het uit 1971 daterende pand bestaat uit drie etages en een parkeerplaats. Het staat al jaren leeg. De gemeente was aanvankelijk van plan om er een Zorg- en Veiligheidshuis te realiseren. Uit onderzoek bleek dat een noodzakelijke verbouwing te duur zou worden en bovendien ook te lang ging duren. De gemeente Heerlen had hiervoor ook nog enkele andere panden op het oog.

Wat er nu wel gaat gebeuren met het pand is nog onduidelijk. De gemeente staat er wel voor open om het bestemmingsplan van het pand te wijzigen zodat ook woningbouw op die locatie mogelijk is. Tot 1 juli kunnen geïnteresseerden ook onderhands een bod uitbrengen bij de notaris. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties