Voormalig Chinees restaurant Schinnen toch appartementencomplex

Gepubliceerd op 3/08/2023 om 12:59
Laatst bewerkt op 3/08/2023 om 13:26

Het voormalige Chinees restaurant aan de Stationstraat in Schinnen mag toch een appartementencomplex worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven medewerking te verlenen aan het initiatief.

Het huidige pand gaat opgesplitst worden in tien appartementen. In eerdere plannen waren dat nog 14 appartementen. Tijdens een extra raadsvergadering in september vorig jaar besloot de gemeenteraad van Beekdaelen nog om een jaar lang geen nieuwe woningsplitsing toe te staan in de gemeente.

De gemeente wordt steeds vaker belast met verzoeken van inwoners om hun pand op te delen in meerdere wooneenheden. Kamerbewoning en woningsplitsing leidt veelal tot verstoring van het woon- en leefklimaat laat de gemeente weten.

Het nieuwe voorbereidingsbesluit moet wildgroei voorkomen en ook duidelijk maken welke uitzonderingen de gemeenteraad mag maken.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties