Voorlopig geen tweede Cruyff Court in Heerlen

foto © ZO-NWS | istock
Gepubliceerd op 10/11/2023 om 15:50
Laatst bewerkt op 10/11/2023 om 16:07

De Hoensbroekse wijk Mariarade hoeft er voorlopig niet op te rekenen dat er een Cruyff Court komt. De gemeente Heerlen is op dit moment nog bezig met de aanleg van een dergelijke accommodatie in de wijk Molenberg.

Volgens dagblad De Limburger wordt er momenteel gewerkt aan een concept-ontwerp waarbij ook de herinrichting van het Alberdingk Thijmenplein wordt meegenomen. Cruyff Courts zijn openbare voetbalveldjes met kunstgras. Het is een veilige plek waar kinderen elkaar ontmoeten en samen spelen. De aanleg hiervan gaat zo'n 175.000 euro kosten. 

Initiatiefnemer Wiel Ladeur had twee jaar geleden via een burgerinitiatief aangedrongen op de aanleg van het veldje. Nu vindt de Heerlenaar dat Heerlen-Noord ook zo'n voorziening goed kan gebruiken. De Heerlense politiek verwijst het verzoek voor een tweede court niet meteen naar de prullenbak, maar wil graag ervaring opdoen met het Cruyff Court in Molenberg. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties