Voorlopig blijft enkele rijstrook N300 gehandhaafd

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 22/11/2022 om 14:28
Laatst bewerkt op 22/11/2022 om 17:53

Voorlopig blijft de enkele rijstrook op de N300 nabij Amstenrade gehandhaafd. De Provincie werkt aan een oplossing die vermoedelijk in tweede helft van 2023 kan worden uitgevoerd.

Als gevolg van forse neerslag kwam het in in juli 2021 tot grondverschuivingen in het talud. Een deel van de grond spoelde de weg op en veranderde de rijbanen richting Nuth in een grote modderpoel. De Provincie besloot als eigenaar van de snelweg om één rijbaan te sluiten en door het plaatsen van betonblokken te voorkomen dat meer aarde de weg op zou stromen. 

In het afgelopen jaar heeft de Provincie met de aannemer en diverse deskundigen gekeken naar de oorzaak van de grondverschuivingen en een oplossing hiervoor. 
Door de beperkte ruimte bleek dat een minder flauw talud niet mogelijk is.

Nu heeft een kerende constructie over de lengte van 275 meter de voorkeur. Hiervoor worden de plannen verder uitgewerkt. Als de werkzaamheden aan de voet van het talud zijn uitgevoerd wordt ook de tweede rijbaan vrijgegeven.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties