DNA-spoor van Gino in woning Donny M. gevonden

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 15/02/2023 om 10:12
Laatst bewerkt op 15/02/2023 om 11:13

In de woning van moordverdachte Donny M. (23) in Geleen is tijdens onderzoek voor het eerst een spoor gevonden van de vermoorde Gino van der Straeten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt tijdens een derde pro forma-zitting. 

Het spoor werd aangetroffen op het slot aan de binnenkant van de badkamerdeur in het appartement aan de Dommelstraat. Het gaat volgens het OM om DNA-sporen van meerdere personen, onder wie van Donny M. en ook Gino. Van het later vermoorde jongetje is ook braaksel aangetroffen. 

Donny M., die niet aanwezig was tijdens de derde pro forma-zitting, blijkt vlak voordat hij op woensdag 1 juni vorig jaar Gino van der Straeten ontvoerde vanaf een voetbalveldje in Kerkrade, verdovende middelen te hebben ingenomen. Volgens het OM betrof het hier onder andere MDMA en amfetamine. 

Het onderzoek is nog in volle gang. De volgende tussentijdse zitting in deze zaak is op 10 mei. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties