Voor Heerlense moord gezochte Zouo Angel (30) gepakt in Duitsland

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/12/2021 om 09:49
Laatst bewerkt op 20/12/2021 om 10:57

Zouo 'Tom' Angel (30), die al weken spoorloos was en door de politie werd gezocht omdat hij Frank van der Schrier in Heerlen zou hebben doodgeschoten, is maandagmorgen in Duitsland opgepakt. Dat bevestigt politiewoordvoerster Diana van Lieshout desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

"Ik kan bevestigen dat de door ons gezochte verdachte in deze zaak is opgepakt vanmorgen (maandag, red.) in Duitsland. Dat is het enige wat ik op dit moment hierover kan mededelen", aldus de politiewoordvoerster.Enkele weken geleden had de de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die zou leiden naar Angel. 

Ook justitiewoordvoerster Renate Peters bevestigt namens het OM in Limburg de aanhouding van Angel. Volgens de opsporingsdiensten in Limburg was Zouo Angel op zaterdagavond 13 november even voor half elf betrokken bij een schietpartij in een woning aan de Elandstraat in de Heerlense wijk Heksenberg.

Bij deze schietpartij kwam Frank van der Schrier (51) om het leven. Angel is sindsdien spoorloos. Hij blijkt een fors strafblad te hebben. In het verleden werd hij veroordeeld voor het plegen van een reeks gewapende overvallen. Het betrof hier overvallen op een kledingzaak in Amstelveen en op een supermarkt en een snackbar in Zaandam.

Angel werd als zestienjarige jongen bovendien ook nog door de kinderrechter veroordeeld tot drie jaar cel en tbs omdat hij winkelier Huib Krooder op 9 augustus 2007 doodstak in diens avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties