Voor doodslag veroordeelde blijf in cel

Gepubliceerd op 2/08/2023 om 14:00
Laatst bewerkt op 2/08/2023 om 15:14

Zouo A. komt in afwachting van zijn hoger beroep voorlopig niet op vrije voeten. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een pro-formazitting in het gerechtshof in Den Bosch.

De 33-jarige A. werd in december door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs voor doodslag. In november 2021 schoot de verdachte Frank van der Schrier dood in de hal van zijn woning aan de Elandstraat in Heerlen.

Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte na een conflict bij het verlaten van de woning een vuurwapen pakt en na enkele seconden naar binnen schiet. Voordat hij wegrent schiet hij nogmaals van dichtbij op het slachtoffer. 

Volgens dagblad De Limburger was het geen verrassing dat het verzoek tot schorsing van de gevangenisstraf werd afgewezen door het gerechtshof. De rechtbank in Maastricht noemde Zouo bij de veroordeling zelfs levensgevaarlijk. Het is overigens niet de eerste keer dat hij veroordeeld werd voor het levensdelict. Als minderjarige werd hij veroordeeld voor het neersteken van een kruidenier in Amstelveen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties