Volgende heropening voor de deur: ‘Laat die bezoekers maar komen’

Foto: © ZO-NWS
Gepubliceerd op 4/06/2021 om 14:50
Laatst bewerkt op 4/06/2021 om 17:23

De volgende versoepelingen worden zaterdag doorgevoerd en dat betekent goed nieuws voor onder meer Kasteel Hoensbroek en het Thermenmuseum in Heerlen.

“Kijk mij eens stralen. Laat die bezoekers maar komen”, zegt een opgetogen Danny Roufs van Kasteel Hoensbroek.

“Het personeel heeft donderdag de laatste trainingsdag gehad en is goed voorbereid om de heropening.” Volgens Roufs zijn de trainingen voor het horecagedeelte geen overbodige luxe geweest. “Het is goed om weer te wennen aan grote bestellingen, maar ook opnieuw wegwijs worden met het kassasysteem dat je meer dan een half jaar niet hebt aangeraakt.” 

De trainingen die het personeel de afgelopen weken heeft afgewerkt, bestonden grotendeels uit rollenspellen. Een deel van de medewerkers neemt dan de rol in van klanten. Zij worden bediend door hun eigen collega’s. 

Na ruim een half jaar gesloten te zijn geweest maakt Roufs zich geen zorgen of klanten de weg nog wel weten naar het kasteel. “Nee, mensen zijn echt toe aan een dagje uit. Dat gaat goed komen.”

Die mening wordt gedeeld in het Thermenmuseum. “Ik denk dat we het erg druk gaan krijgen vanaf de heropening”, zegt Jos Aretz van het Heerlense museum. “Dat effect was ook zichtbaar na de eerste coronagolf. Toen er versoepeld werd en het museum weer open mocht, kregen wij het druk. Ik vermoed dat dat nu niet anders zal zijn.” 

Aretz die overigens net als Roufs staat te popelen om de heropening, moet toegeven dat er ook bij het museum de nodige voorbereidingen getroffen moesten worden. “We hebben alles moeten schoonmaken. Bovendien hebben we museumstukken terug op hun plek gezet. En zijn zelfs de eerste voorbereidingen getroffen voor een nieuwe expositie. Alleen moeten de bezoekers daar iets langer op wachten, want die wordt naar verwachting pas op 3 oktober geopend”, aldus Aretz.

Reclame

Advertenties