Voetbalclub EHC definitief failliet

Foto: EHC
Gepubliceerd op 9/04/2024 om 14:09
Laatst bewerkt op 9/04/2024 om 17:14

Amateurvoetbalclub EHC uit Hoensbroek is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Het faillissement was door de club zelf aangevraagd.

Nu EHC failliet is kunnen de volgende stappen gezet worden om een nieuwe vereniging op te zetten. De nieuwe voetbalclub wil gebruik blijven maken van het sportcomplex aan de Demstraat in Hoensbroek. Mocht de KNVB akkoord gaan dan komt de opvolger van EHC in actie in de vijfde klasse.

Onlangs nam een interim-bestuur de leiding over van EHC. Na het doorspitten van de administratie bleek dat de vereniging een schuld had van ruim 80.000 euro. Omdat de inkomsten en uitgaven totaal uit de pas liepen werd snel duidelijk dat de Hoensbroekse voetbalclub deze schuldenlast niet meer kon bolwerken.

Tijdens een extra vergadering konden de leden kiezen welke toekomst ze het beste voor hun voetbalclub vinden. Behalve het faillissement had de gemeente Heerlen een fusie voorgesteld met buurclub Passart. Dat bleek niet de voorkeur te hebben.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties