Voerendaal gaat woningmarkt beïnvloeden voor betere doorstroming

foto: website gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 21/08/2023 om 15:31
Laatst bewerkt op 21/08/2023 om 16:50

De gemeente Voerendaal heeft afspraken gemaakt over het voortrekken van senioren uit de eigen gemeente bij een nieuwbouwproject in Klimmen. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt.

Door in te grijpen in de woningmarkt hoopt de gemeente Voerendaal de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Onlangs ondertekenden de gemeente, woningverhuurder Vanhier Wonen en de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal een aanvullende prestatieovereenkomst. Deze heeft betrekking op de helft van de appartementen die gerealiseerd worden op de Houtstraat/Dr. Poelsstraat.

Doordat deze mensen een nieuw onderkomen hebben gevonden kunnen starters gemakkelijker aan woningen komen. Voerendaal is niet de enige gemeente die op deze manier doorstroming op de woningmarkt wilt bevorderen. Ook Brunssum werd al gekeken naar diverse mogelijkheden.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties