Voerendaal gaat in gesprek met Valkenburg

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 20/11/2023 om 15:23
Laatst bewerkt op 20/11/2023 om 15:43

De gemeente Voerendaal staat open voor de uitnodiging van de gemeente Valkenburg voor samenwerking in het Heuvelland. De gemeente heeft hiervoor een motie aangenomen. 

Ondanks dat alle kleinere gemeenten het erover eens zijn dat samenwerking steeds noodzakelijker is staan niet alle gemeenten in het Heuvelland open voor een informatief kennismakingsgesprek met Valkenburg. Dat schrijft dagblad De Limburger.
Door het toenemende takenpakket komt het ambtelijk apparaat in veel kleine gemeenten zwaar onder druk te staan. Door samenwerking zou dit beter gespreid kunnen worden. 

Voerendaal werkt al op diverse gebieden samen met Parkstad, maar de gemeenteraad is van mening dat dit uitgebreid kan worden, en dat moet men zeker niet de ogen sluiten voor een samenwerking in het Heuvelland gebied.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties